Canisius College Nijmegen

Sinds 2008 biedt Studiekunst studiebegeleiding aan in de regio. In 2016 zijn we gestart met de studiebegeleiding op het Canisius College. De studiebegeleiding wordt begeleid door ervaren docenten. Studiebegeleiding leidt over het algemeen tot betere prestaties  doordat leerlingen meerdere leerstrategieën tot hun beschikking krijgen. Naast de leerstrategieën wordt het schoolwerk gecontroleerd, georganiseerd en ingepland.  Studiekunst biedt ook inhoudelijke ondersteuning aan. Leerlingen uit 5 en 6 vwo van het Canisius College geven bijles, ze worden aangestuurd door de begeleidende docenten. De 5 en 6 vwo leerlingen beheersen de stof, kennen de studiemethodes en weten uit eigen ervaring wat belangrijk is om te leren.

De studiebegeleiding wordt begeleid door Inge Huigen, achttien jaar werkzaam in het onderwijs, o.a. op het Maas Waal College en sedert 7 jaar verantwoordelijk voor de studiebegeleiding op het Montessori College. Daarnaast door Rob van Benthem, twintig jaar docent en mede-eigenaar van Studiekunst en oud docent van het Canisius College.

Tijden studiebegeleiding

De studiebegeleiding vindt plaats op de maandag tot en met de vrijdag van 14.30 tot en met 17.30 uur, op dinsdag starten we om 13.30  i.v.m. het verkorte rooster. Tijdens verkorte roosters of toetsweken  starten we indien het rooster dit toelaat eerder. De studiebegeleiding vindt plaats in de studieruimte van de gamma vakken (B 01.03) tegenover de mediatheek op de eerste etage.